Dieet tips om summerproof te worden!

Informatieve-links houdt je graag op de hoogte van actuele activiteiten. De zomer is inmiddels van start gegaan (meteorologisch gezien nog niet), en de zon is al een paar weken heerlijk aan het shinen! Niets lekkerder om op deze warme dagen het water in te springen, en te flaneren op de terrassen. Dit bekent ook dat je jezelf niet meer kan verbergen onder allerlei lagen kleding, en dat je dus je lijf laat zien. Ben je inmiddels al bikiniproof – of zwembroekproof – of moeten er nog een paar kilo af?

 

Dieet shakes

Veel mannen en vrouwen grijpen naar dieet shakes om in korte periode kilo’s af te vallen. Zorg dat maximaal twee maaltijden per dag vervangt door een shake, het liefst je ontbijt en lunch. De avondmaaltijd bestaat vaak uit groente en die moet je dagelijks eten. Het liefst 250 gram per dag. Als je gaat shaken, zorg er dan voor dat het eiwitshakes zijn.  Deze shakes zitten boordevol eiwitten, die er vervolgens weer voor zorgen dat je langer een gevuld gevoel heb in je buik. Wel bevatten veel shakes relatief veel suiker, neem deze niet! Op die manier val je niet af, maar zal je juist aankomen.

Dieet boeken

We weten allemaal dat (fris)drank, snoep, taart en chips slecht zijn en veel calorieën en vetten bevat. Niet goed als je wilt afvallen. Maar het is ook belangrijk dat je maaltijden evenwichtig zijn, en voldoende groente en eiwitten bevatten. Als je creatief genoeg bent om zelf een lekker maaltje dagelijks te bereiden, dan hoef je niet verder te lezen. Maar de meeste onder ons weten niet goed waar te beginnen met gezonde recepten. Investeer daarom in een kookboek, waarin duidelijke recepten met foto’s staan. De meeste kookboeken bevatten ook boodschappenlijstjes, zodat je direct naar de supermarkt kan aan om inkopen te doen. Kies een kookboek dat bij je past. Als je bijvoorbeeld ook voor je gezin wilt koken zijn de boeken van Sonja Bakker aan te raden. Ben je veel aan het sporten en zoek je gerechten die daarbij passen is het Killerbody dieet boek van Fajah Lourens weer geschikt.

Dieet apps

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone, en die heb je ook altijd bij je, toch? Het is daarom raadzaam om een dieet app te installeren op je telefoon om zo een stok achter de deur te hebben bij het afvallen. In de meeste apps kan je bijhouden wat je hebt gegeten, maar krijg je ook tips om de dag door te komen en kan je de app koppelen aan gezondheidsapps. Je zal zien dat je door de app een soort coach bij je hebt die je de hele dag stimuleert.

Uiteraard zijn er nog meer dieet manieren. Kijk bij deze top 10 beste diëten wat bij jou past. Succes en een hele fijne, gezonde en sportieve zomer gewenst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *